Oldal kiválasztása

A kisvállalkozások folyamatos működése és bevételei a kockázatok arányával nőhet. Egyes balesetek vagy lopások például bevételkiesést, jogi kötelezettségeket és nagy fejfájást okozhatnak. Szerencsére a lehetséges kockázatok azonosításával és az azokra való felkészülés érdekében lépéseket tehet a vállalat védelme érdekében. Íme négy üzleti kockázat áttekintése, és hogyan segíthet a következmények minimalizálásában.

  1. KOCKÁZAT:

Vállalkozásának vagy tulajdonának károsodása

Mi történne, ha tűz vagy elemi károk hatására megsérülne vagy megsemmisülne vállalkozása vagyona – telephelye és tulajdona? Megengedheti magának a javításokat vagy az újjáépítést?

Hogyan készítse fel vállalkozását: Beszéljünk arról, hogy vásároljon-e vagy egészítse-e ki vállalkozói biztosítását, hogy megvédje vállalkozását. Az ingatlan biztosítási lefedettsége segíthet fizetni a vállalkozás telephelyének javítását, ha azt egy biztosítási esemény, például tűz károsítja. Az ingatlan biztosítása segít abban is, hogy a káresemény során ellopott vagy megrongálódott üzleti tárgyakat pótolják. Fontolja meg a cége ingóságainak, például a bútoroknak és az irodai kellékeknek a biztosítását is, így téve teljeskörűvé vállalkozásában található értékek védelmét.

Kollégáink szívesen válaszolnak a lefedettségre vonatkozó kérdéseire, és segíthetnek megtalálni a legfontosabb kérdések védelmének módjait.

  1. KOCKÁZAT: ÜZLETI ÜGYMENET FOLYTONOSSÁG

Sok kisvállalkozó nem gondolkodik azon, mit tennének, ha egy katasztrófa, például tűz miatt használhatatlanná válik az üzleti helyiségük. Fontos, hogy készítsen tervet, arra az esetre, ha ideiglenesen át kellene költöznie vagy bezárnia a javítások ideje alatt.

Hogyan készítse fel vállalkozását: Fontolja meg az üzleti ügymenet folytonosságának biztosítási fedezetének megvásárlását. Az üzleti ügymenet folytonosságának biztosítása segíthet az elvesztett üzleti jövedelem pótlásában vagy az extra költségek (például egy ideiglenes helyszín bérleti díjának) kifizetésében, ha a fedezett esemény károsítja az üzleti vállalkozás fizikai helyét. A lefedett események jellemzően tűz, szél, villámlás, lopás vagy leeső tárgyakat tartalmaznak.

  1. KOCKÁZAT: SÉRÜLÉSEK VÁLLALKOZÁSÁBAN

Ha egy ügyfél vagy egy látogató megsérült az Ön vállalkozásában, és felelősségre vonhatónak találja magát, vállalkozását kötelezhetik a bírósági, az orvosi vagy az ügyvédi költségek fedezésére.

Hogyan készítse el vállalkozását: Vegye figyelembe a vállalkozás általános szolgáltatói és tevékenységi felelősségének fedezését. Ez a fajta felelősségbiztosítás segíthet megvédeni Önt abban az esetben, ha valaki megsérül a vállalkozásában. Például, ha egy alkalmazott véletlenül másnak árt munkája közben. Ez segíthet a károsult egészségügyi költségeinek vagy a vállalkozás bírósági költségeinek, vagy ügyvédi díjának kifizetésében is.

  1. KOCKÁZAT: SZAKMAI FELELŐSSÉG

Ha vállalkozása szolgáltatásokat vagy tanácsokat nyújt az ügyfeleknek, vállalata szembesülhet a peres ügyek kockázatával, például állítólagos gondatlanságból vagy pontatlan tanácsadásból.

Hogyan készítse elő vállalkozását: Érdemes megfontolni a szakmai felelősségbiztosításba történő befektetést, amelyet néha hibának és mulasztásnak vagy akár egyéb szakmai felelősségnek is neveznek. Ha egy ügyfél felelőssé teszi az esetleges veszteségekért, amelyeket a vállalkozása által nyújtott tanácsok vagy szolgáltatások alapján értek el, ez a fedezet segíthet megvédeni Önt. Segíthet fedezni az ügyvédi díjakat vagy egyéb költségeket is, amelyek az Ön ellen hozott ítéletekből vagy egyezségekből származnak.